Het blog van 999 games

Naast onze nieuwssectie, waarin je de laatste nieuwtjes uit spellenland kunt lezen, gaan we in onze blogposts nog wat dieper op bepaalde zaken in om je makkelijk wegwijs te maken in de spellenwereld. Leuke ideeën of een foutje gezien? Laat het ons weten via marketing@999games.nl.

  

De nieuwste spellen van 2023

Ontdek alle nieuwe releases van dit voorjaar!

Lees verder...

  

Het spel van het jaar 2022

Op 6 september heeft Speelgoed van het Jaar zijn winnaars bekend gemaakt. Een dag later heeft ook de Nederlandse Spellenprijs aangegeven welke bordspellen zijn genomineerd.

Lees verder...

  

Hoe maak je een spel?

Spellen maken is een vak apart. Want hoe maak je een eigen spel? Hoe maak je jouw spel uniek? Hierover vertelt spellenbedenker Flo de Haan meer in deze blog!

Lees verder...

 

Blijf scherp met de leukste reactiespellen!

Reactiespellen zijn ideaal voor een toptijd met vrienden of familie. Ze zijn makkelijk om te leren, maar ook hartstikke leuk, soms ronduit hilarisch en vaak razend spannend. Wat zijn de beste reactiespellen? Dat leg ik je uit in deze blog!

Lees verder...

999 Games - Anno 1800 - De beste nieuwe strategische bordspellen van 2022!

De beste nieuwe strategische bordspellen van 2022!

999 Games heeft naam gemaakt met het betere strategische bordspel. Spellen als Wingspan en Agricola staan bekend als uitstekende experttitels, waar je al gauw een avond zoet mee bent. Maar er is natuurlijk meer. In deze blog vertel ik je over de nieuwste strategische bordspellen van 999 Games.

Lees verder...

999 Games - Releases Voorjaar 2022

De beste spellen van het voorjaar 2022

De beste spellen van 2022 vind je bij 999 Games! Ook dit voorjaar hebben we weer een groot aantal toptitels. Er is voor ieder wat wils, van complexe expertspellen tot avontuurlijke coop spellen en van originele roll & writes tot hilarische partyspellen. Lees snel verder over wat wij voor jou in het voorjaar van 2022 in petto hebben!

Lees verder...

999 Games - Anno 1800 - Coöperatieve spellen, samenwerken om te winnen!

Coöperatieve spellen, samenwerken om te winnen!

Speel je liever met elkaar dan tegen elkaar? Hou je van harmonie of kun je gewoon niet tegen je verlies? En zoek je op je gemak naar avontuur vanuit huis, terwijl het buiten regent dat het giet? Dan zijn coöperatieve spellen iets voor jou! In deze blog vertel ik je meer over de leukste coöperatieve spellen. En kijk vooral onderaan de blog voor onze speciale actie voor coop-spellen!

Lees verder...

999 Games - Anno 1800 - van game naar bordspel

Anno 1800 - van game naar bordspel

Sinds kort is bij 999 Games het strategische bordspel Anno 1800 verkrijgbaar. Anno 1800 is gebaseerd op de gelijknamige PC-game van Ubisoft. De bekende spellenauteur Martin Wallace heeft de game vertaald naar een prachtig vormgegeven en uitdagend kennersspel.

Lees verder...

999 Games - Spookslot is terug! Het bekende familiespel uit De jaren '80 is in een nieuw jasje gestoken.

Spookslot is terug!

Het bekende familiespel uit De jaren '80 is in een nieuw jasje gestoken. Maar wat zijn de verschillen tussen old school Spookslot en onze nieuwe versie? In deze blog lees je hier alles over!

Lees verder...

999 Games - 5x winst! - Speelgoed van het jaar 2021

Speelgoed van het jaar 2021

De winnaars van Speelgoed van het Jaar 2021 zijn bekend gemaakt. Ook dit jaar viel 999 Games in de prijzen. In maar liefst 5 verschillende categorieën zijn spellen van 999 Games onderscheiden als de beste bordspellen van 2021.

Lees verder...

999 Games - partyspellen

De leukste partyspellen van 999 Games voor volwassenen

Partyspellen doen het altijd goed, niet alleen de inmiddels alom bekende "klassiekers", maar ook de nieuwste partyspellen op de markt beloven je een middag of avond vol hilarische en gezellige momenten. Als wij niet naar het feestje kunnen, komt het feestje maar naar ons….!

Lees verder...

999 Games - De bordspellen top 10 volgens Nox en Karina

De bordspellen top 10 volgens Nox en Karina!

Onlangs was onze eigen Karina te gast bij Nox' Spellenzolder! Samen met Bastiaan van Nox gaf ze haar persoonlijke lijst met favoriete 999 Games-spellen. Wil je meer weten over deze spellen? Lees dan dit blog!

Lees verder...

999 Games - Carcassonne is jarig.

Carcassonne is jarig

In deze blog vertel ik je meer over de geschiedenis van deze klassieker, geef ik speeltips en vertel ik meer over de uitbreidingen.

Lees verder...

999 Games - De leukste dobbelspellen van dit moment.

De leukste dobbelspellen van dit moment

In deze blog vertel ik je meer over dobbelspellen. Wat zijn de leukste dobbelspelletjes en wat zijn roll & writes?

Lees verder...

999 Games - De 9 leukste kinderspellen! De beste spellentips voor kids.

De 9 leukste kinderspellen!

Bordspellen zijn leuk voor jong en oud! Maar wat zijn nou goede kinderspellen? In deze blog vertel ik je meer over de leukste bordspellen voor kinderen. Daarnaast geef ik ook nog wat praktische tips.

Lees verder...

999 Games - De spannendste escape room-spellen voor thuis!

De spannendste escape room-spellen voor thuis!

Met escape room-spellen als Exit en Pocket Escape Room beleef je de ervaring van een escape room in je eigen vertrouwde omgeving thuis. In dit blog vertel ik je daarom meer over escape room-spellen.

Lees verder...

999 Games - De leukste spellen voor 2 personen!

De leukste spellen voor 2 personen!

Spellen voor 2 personen zijn snel, competitief en dagen uit voor revanche. Ideaal als alternatief voor een avondje Netflixen of als je wil weten wie van jullie twee nu echt de beste speler is! Maar wat zijn goede spellen voor 2 spelers? In de blog van deze maand gaat Peter dieper in op spellen voor twee.

Lees verder...

999 Games - Novelties 2021

De beste wensen (en spellen) voor het nieuwe jaar!

Alweer het eerste blog van dit nieuwe jaar! We kijken in dit blog terug op een bewogen 2020. Niemand had kunnen voorzien wat een, laten we zeggen, "bijzonder" jaar het zou worden. Gelukkig hebben wij het ongemak voor de spelfanaten in ons land wat kunnen verzachten door een aantal fantastisch leuke nieuwe spellen en uitbreidingen uit te brengen. Natuurlijk kijken we ook meteen vooruit naar welke gave spellen wij in het voorjaar van dit jaar allemaal verwachten.

Lees verder...

En de winnaar is?

Familiespel van het Jaar, Speelgoed van het jaar, Kennerspiel des Jahres. Zoveel spellenprijzen, zoveel meningen. Voor een korte introductie in de wereld van onderscheidingen voor gezelschapsspellen kan je hier terecht.

Lees verder...

Kaartspellen weer op de kaart zetten

Iedereen kent wel het standaard deck van 52 speelkaarten. Maar waarom zou je je tot het bekende beperken? In dit blog neemt Karina verschillende spelmechanismen van kaartspellen onder de loep en vertellen we je wat de leukste kaartspellen van het moment zijn.

Lees verder...

Dobbelspellen, ideaal voor op vakantie!

Dobbelspelletjes zijn de ideale vakantiespellen, ook voor op de camping of een staycation. Waarom dat is en wat de meest populaire dobbelspellen van het moment zijn, lees je hier.

Lees verder...

De leukste puzzels!

De legpuzzel is definitief terug als vrijetijdsbesteding en eigenlijk mogen we hem ook wel ontdoen van het imago oubollig of stoffig, hij verdient het! Waarom dat is, lees je hier.

Lees verder...

Tijd voor legacy

Kaarten scheuren en het spelbord beplakken met stickers? Ben je nou helemaal gek geworden? Rustig maar, het is legacy! Wat dat is, lees je hier.

Lees verder...

Blog Spellen voor de beginnende speler of zoals ze vaak genoemd worden: Gateway games

Spellen voor de beginnende speler

In de blog van deze maand bespreken we enkele goede beginnersspellen voor nieuwelingen in de hobby, de zogeheten Gateway Games.

Lees verder...

Blog Drie Magiërs Spellen Leerzame Leuke Betoverende Spellen

Betoverend leuke kinderspellen van Drie Magiërs!

Stap in de betoverende wereld van Drie Magiërs Spellen in onze nieuwste blog. Hierin legt Eduard uit waarom de spellen voor jong én oud leuk zijn!

Lees verder...

Nieuw Blog Storytelling Leerzame Avonturen Spellen

Er was eens, in een spellendoos hier heel ver vandaan, een pion.

Waarom leg je een spel op tafel? Is het nou voor de gezelligheid, de strategische uitdaging, de spanning of juist ontspanning? Of is het een combinatie van al deze factoren? Of, misschien speel je spellen wel voor het verhaal? Nee toch, welk verhaal dan? Dat lees je in dit blog.

Lees verder...

Bert in een hangmat

Spelauteur in de Spotlight: Reiner Knizia

Volgens mij ben ik die naam al eens eerder tegenkomen…
In de blog van deze maand zetten we een van de bekendste en meest productieve spelontwerpers in de spotlight. Wie is toch die Reiner Knizia?

Lees verder...

Vertrouw nooit op een dwerg als er goud in het spel is!

In de nieuwste blog schijnen we onze lantaarn op de bijzonder populaire spellen uit de Saboteurreeks. Hoe een klein spel groot kan worden.

Lees verder...

So tonight I'm gonna Party
like it's 999

Wat hebben een banaan, een zalm, wat weerwolven en een hele hoop krioelende insecten met elkaar gemeen? Je leest het in de blog van deze maand, waarin we de kleine compacte partyspellen eens onder de loep nemen. Klik, lees en laat het feest maar beginnen!

Lees verder...

De Vriendelijke Spellenwinkel
om de Hoek

Met het faillisement van Intertoys werden we allemaal weer eens goed met de neus op de feiten gedrukt: de toekomst van fysieke winkels blijft onzeker nu de klant deze steeds minder lijkt te bezoeken.

Op het moment van dit schrijven lijkt het erop dat Intertoys een doorstart onder een andere eigenaar maakt, maar de schrik zit er in ieder geval goed in. Wel staat vast dat winkeleigenaars tegenwoordig extra hun best moeten doen om klanten te blijven aantrekken.

Lees verder...

De kunst van het spellen opmaken

Een kijkje in de keuken in de nieuwste blog. Onze collega Thomas, de grafisch vormgever van 999 Games, neemt je mee naar zijn werkplek. Wat komt er allemaal kijken bij het ontwerpen van bord- of kaartspellen en welke details moet je vooral niet over het hoofd zien?

Ook benoemt hij enkele van zijn favoriete artiesten van het artwork in spellen.

Lees verder...

Jouw medicijn tegen schermverslaving

Verslaafd aan je telefoon? Dan ben je niet de enige. Een digital detox is namelijk van trendy lifestyle verworden tot een voor velen noodzakelijk middel tegen de afhankelijkheid van schermen.

En er is geen betere manier om offline te gaan dan het spelen van spellen. Want daar komt geen scherm aan te pas, toch?

Lees verder...

All by myself

Zo, december is eindelijk voorbij! Nu even lekker geen verplichtingen meer, maar gewoon quality time in je uppie. Heerlijk toch?

In de blog van deze maand nemen we je mee naar de wondere wereld van 1-persoonsspellen. Vaak onderschat, maar oh zo ontspannend.

Lees verder...

Help, mijn kind verslaat mij!

Een rustige ademhaling, haviksogen en een gecontroleerde hartslag. Het kaartje wordt langzaam omgedraaid en… PING! Te laat.

Ken of ben jij ook iemand die sneller dan zijn schaduw belt? Lees dan onze blog waar we kijken naar reactiespellen waar alles om snelheid draait. Klaar voor de start, Klik!

Lees verder...

Back to school!

Of je nu altijd met je neus altijd in de boeken zit of de kantjes er vanaf loopt. In onze nieuwste blog geven we je tips hoe je al spelend ervoor zorgt dat je met Kerst een rapport hebt om mee te pronken. Perfect om het schooljaar mee te beginnen want met het juiste bordspel kan je dat cijfer vast een paar tienden bijschaven. Een appel voor de meester is dan niet meer nodig.

Lees verder...

“Ik daag je uit voor een Duel”

Zo, nu gaat het tussen ons: mano a mano. Eens kijken uit welk hout je gesneden bent!
In de blog van deze maand bespreken we spellen voor twee spelers. Verstoppen achter derden heeft geen zin. En Garde!

Lees verder...

Breinbrekers in je spellenkast!

Wat kunnen ze frustrerend en toch leuk zijn! Bij breinbrekers denk ik zelf direct aan spellen die je alleen speelt, meestal in de vorm van een puzzel of opdracht die opgelost moet worden. Laten we ons eens verdiepen in dit genre dat door de jaren heen alleen maar populairder lijkt te worden.

Lees verder...

Spelletjes op kinderfeestjes

Tegenwoordig worden veel kinderfeestjes buiten de deur gevierd, maar kinderen vinden spelletjes thuis spelen ook heel leuk.

Weinig tijd om zelf iets te bedenken? Sandra geeft tips voor een succesvol kinderfeest en heeft bovendien twee kinderfeestideeën helemaal voor je uitgewerkt.

Lees verder...

Wat is worker placement?

Het is een bekend begrip in de spellenwereld: worker placement. Maar wat betekend het eigenlijk?

Gast blogger Erwin Broens verteld je in ons nieuwste blog alles over dit spelmechanisme.

Lees verder...

Escape rooms voor in je huiskamer

In korte tijd uitgegroeid tot een populair groepsuitje: de escape room. Inmiddels is dit spelconcept ook doorgedrongen in de bordspellenwereld.

Tessa vertelt je hoe je van jouw huiskamer een escape room kunt maken.

Lees verder...

Spelletjes spelen in het onderwijs

Gastbloggers Alfred en Stacey nemen je mee in de wereld van de educatieve spellen.
Ze laten je zien welke spellen niet alleen leuk zijn, maar je spelenderwijs iets extra's bijbrengen.

Lees verder...

Partyspellen voor de feestdagen

Partyspellen groeien onder volwassenen nog steeds enorm in populariteit. Naast de oldschool Triviant Pursuit en Party & Co zijn er tegenwoordig tal van nieuwe partygames op de markt. Zeker tijdens de feestdagen

In deze blog neemt Pien je mee in de wereld van partyspellen en geeft je haar tips.

Lees verder...

De beste kinderspellen

De Sint is in het land en dus de tijd om kinderen extra te verwennen

In ons nieuwste blog vind je een overzicht en een aantal handige tips voor de leukste kinderspellen.

Lees verder...

Organiseer de perfecte spellenavond

De wintertijd is ingegaan en het wordt weer koud buiten! Dat betekent maar één ding, lekker binnen blijven! Geen terrasjes meer, geen picknicks meer, niet meer naar het strand, maar niet getreurd. Het wordt weer tijd voor een ouderwetse spellenavond!

Maar hoe pak je dit aan?

Lees verder...

7 klapper!

Spellenfanaat en directeur Michael Bruinsma is uitermate enthousiast over dit nieuwe record voor zijn bedrijf 999 Games. “Zeer aangenaam verrast komt niet in de buurt van het gevoel dat mij overviel bij het vernemen van het goede nieuws dat ons bedrijf 999 Games maar liefst 7 nominaties voor Speelgoed van het Jaar is toegekend. Een nog nooit vertoonde 7-klapper!

De verkiezing van Speelgoed van het Jaar bestaat al 40 jaar, ontdek welke 7 spellen van 999 Games waren genomineerd in 2017.

Lees verder...